• Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA

Wypiekacz do chleba automatyczny 850W

Informuj mnie o aktualizacji produktu 
E-mail:
475,00 zł

Najniższa cena produktu 475,00 zł z dnia 26.02.2024

Jeżeli chcesz poczuć zapach świeżego chlebaw domu, wybierz maszynę do pieczenia chleba First Austria. Dzięki mocy 850 W i funkcjom regulacji stopni przyrumienienia oraz wielkości bochenka otrzymasz pyszny, ciepły chleb w zaledwie kilka godzin i to bez wyrabiania ciasta ręcznie. Automatyczny wypiekacz zrobi wszystko za Ciebie.

Liczba sztuk:

Podobne produkty:

Najpopularniejsze produkty:

WYPIEKACZ DO CHLEBA I NIE TYLKO

Jeżeli jesteś fanem/ką domowych wyrobów, lubisz przygotowywać zdrowe domowe jedzenie bez konserwantów i ze składników wiadomego pochodzenia to urządzenie od First Austria jest obowiązkową pozycją w Twojej kuchni.

W tym urządzeniu przygotujesz nie tylko zwykły chleb, lecz również dżem, chleb bezglutenowy, chleb typu sandwich na kanapki, lub po prostu maszyna wyrobi ci ciasto na co tylko zechcesz.

DLACZEGO WARTO KUPIĆ TEN WYPIEKACZ?

Ponieważ przygotowanie ciasta (czyli wrzucenie wszystkich składników do pojemnika) zajmuje nie więcej niż 5 minut!

Całą resztę wykona za Ciebie maszyna, uwierz nam, jest to bardzo proste i wbrew pozorom zajmuje bardzo mało czasu.

Po 2-3 godzinach ciesz się ciepłym, zdrowym chlebkiem, którego zapach niesie się po całym domu.

NAJWIĘKSZE ZALETY?

  • Nie brudzisz blatu, kuchni, rąk, naczyń, podłogi etc.
  • Jedyne naczynie jakie ubrudzisz do misa wyrabiająca ciasto w automacie, po wypieku wystarczy ją przetrzeć.
  • Nie męczysz się wyrabiając ciasto ręcznie.
  • Nie potrzebujesz wiele miejsca.
  • Zajmuje to znacznie mniej czasu.
  • Masz gotowe przepisy, nie musisz nigdzie szukać.
  • Dokładnie wiesz jaki chleb ci wyjdzie, ponieważ wszystko masz pod kontrolą.
  • Nie marnujesz składników, ponieważ wszystko masz podane co do grama.

JAK WYGLĄDA CAŁY PROCES WYPIEKU CHLEBA?

Włóż 2 mieszadła na dno rynienki

Następnie wsyp niezbędne składniki, które znajdziesz w specjalnej książeczce załączonej do urządzenia

Wybierz program i włącz urządzenie, nastąpi proces wyrobu ciasta

Na tym etapie składniki są wymieszane, ciasto rozpoczyna proces rośnięcia

Etap wypieku - w zależności od wyboru programu chleb urośnie większy, mniejszy, przypieczony lub jaśniejszy

Po około 2-3h w zależności od programu wyciągasz pyszny chlebek, różne wielkości, skład, kolor i wygląd.

WYCIĄGANA FOREMKA

Foremkę możesz wyciągnąć po wypieku i umyć. Tak samo do przygotowania ciasta możesz ją wyciągnąć.

Foremka pokryta jest powłoką nieprzywierającą, dlatego czyszczenie jest bardzo łatwe i przyjemne.

KOLOR ZARUMIENIENIA SKÓRKI

Wedle gustu możesz ustawić 3 poziomy zarumienienia skórki

Mocno, średnio oraz lekko przypieczona.

WIELKOŚĆ BOCHENKA

W zależności od potrzeb masz możliwość ustawienia 3 wielkości chleba 750 g 1000 g oraz 1250 g.

Jest to przydatne w przypadku kiedy masz małą rodzinę lub jesteś singlem i chcesz mieć zawsze świeży chleb, ustawiasz wtedy mniejszy rozmiar i na pewno nic się nie zmarnuje.

Jest to oszczędność czasu, składników i pieniędzy.

W kartonie załączona szczegółowa instrukcja obsługi wraz z 17 przepisami na różnego rodzaju wypieki.

Programy działania:

1. Podstawowy - do chleba białego lub chlebów mieszanych składających się głównie z mąki pszenicznej lub żytniej

2. Francuski - do chlebów lekkich z drobnej mąki

3. Razowy - do chlebów z mąki, która wymaga dłuższego ugniatania i wzrastania

4. Quick (szybko) - ugniatanie, wyrastanie, pieczenie chleba z sodą spożywczą i proszkiem do pieczenia (gęsty, mały chleb)

5. Słodki - chleby z dodatkami (soki owocowe, wiórki kokosowe, czekolada, rodzynki, cukier)

6. Ultra fast - szybkie ugniatanie, rośnięcie i pieczenie (twardy chleb)

7. Bezglutenowy - do chlebów z mąki bezglutenowej lub mieszanek do pieczenia

8. Ciasto - do ciasta drożdżowego na bułki, pizzę albo precle

9. Dżem - do przygotowywania dżemu

10. Ciasto - ugniatanie, rośnięcie (także na sodzie spożywczej albo proszku do pieczenia), pieczenie

11. Sandwich - ugniatanie, wyrastanie, pieczenie pieczywa na kanapki

12. Pieczenie - dodatkowe pieczenie zbyt lekkiego lub za mało upieczonego chleba

ELEMENTY URZĄDZENIA

  • Pokrywka urządzenia
  • Okienko - umożliwia sprawdzenie procesu pieczenia
  • 2 szpatułki do ugniatania
  • Forma do pieczenia (wyjmowany pojemnik)
  • Panel kontrolny
  • Obudowa
  • Narzędzie do usuwania szpatułek do ugniatania ciasta
  • Kubek odmierzający
  • Łyżka odmierzająca
  • wentylacja
  • antypoślizgowe nóżki
  • czytelny wyświetlacz LCD

OPÓŹNIENIE PRACY WYPIEKACZA

Funkcja zegara pozwala na opóźnienie pieczenia.

Jak to działa?

Jest 8 rano. Chcesz mieć świeży chleb za 7 godzin i 15 minut, o godzinie 15:15.  Wybierz program 1 i wciśnij opcję zegara, aż na wyświetlaczu pojawi się 7:15, gdyż chcesz, by chleb był gotowy za 7 godzin i 15 minut. Teraz możesz iść załatwiać zwoje sprawy, a chleb sam się zrobi i będzie się utrzymywał w stanie podgrzewania przez godzinę.

Czyż to nie genialne? cały proces zajął ci 5 minut, czyli czas wrzucenia składników do misy.

Dane techniczne

  • Model 5152-3-BA
  • Moc 850
  • Funkcje automatyczne zagniatanie ciasta
    opóźniony start
    regulacja stopnia przyrumienienia
    regulacja wielkości bochenka
  • Marka First Austria
  • Kolor dominujący czarny
  • Kod producenta 5152-3-BA
  • Pojemność 1250
  • Szerokość produktu 28
  • Wysokość produktu 26
  • Głębokość produktu 43
  • Waga produktu 7
  • Waga (z opakowaniem) 7.3
  • Materiał obudowy tworzywo sztuczne

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło