• Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA
  • Wypiekacz do chleba automat 12 PROG. FIRST AUSTRIA

Wypiekacz do chleba automatyczny 14 programów

Informuj mnie o aktualizacji produktu 
E-mail:
474,00 zł

Najniższa cena produktu 474,00 zł z dnia 29.04.2024

Jeżeli jesteś fanem/ką domowych wyrobów, lubisz przygotowywać zdrowe domowe jedzenie bez konserwantów i ze składników wiadomego pochodzenia to urządzenie od First Austria jest obowiązkową pozycją w Twojej kuchni. W tym urządzeniu przygotujesz nie tylko zwykły chleb, lecz również dżem, chleb bezglutenowy, chleb typu sandwich na kanapki, lub po prostu maszyna wyrobi ci ciasto na co tylko zechcesz.

Liczba sztuk:

Podobne produkty:

Najpopularniejsze produkty:

WYPIEKACZ DO CHLEBA I NIE TYLKO

Przygotowanie ciasta (czyli wrzucenie wszystkich składników do pojemnika) zajmuje nie więcej niż 5 minut!

Całą resztę wykona za Ciebie maszyna, uwierz nam, jest to bardzo proste i wbrew pozorom zajmuje bardzo mało czasu.

Po 2-3 godzinach ciesz się ciepłym, zdrowym chlebkiem, którego zapach niesie się po całym domu.

NAJWIĘKSZE ZALETY

  • Nie brudzisz blatu, kuchni, rąk, naczyń, podłogi etc.
  • Jedyne naczynie jakie ubrudzisz do misa wyrabiająca ciasto w automacie, po wypieku wystarczy ją przetrzeć.
  • Nie męczysz się wyrabiając ciasto ręcznie.
  • Nie potrzebujesz wiele miejsca.
  • Zajmuje to znacznie mniej czasu.
  • Masz gotowe przepisy, nie musisz nigdzie szukać.
  • Dokładnie wiesz jaki chleb ci wyjdzie, ponieważ wszystko masz pod kontrolą.
  • Nie marnujesz składników, ponieważ wszystko masz podane co do grama.

JAK WYGLĄDA CAŁY PROCES WYPIEKU CHLEBA?

  1. Włóż 2 mieszadła na dno rynienki
  2. Następnie wsyp niezbędne składniki, które znajdziesz w specjalnej książeczce załączonej do urządzenia
  3. Wybierz program i włącz urządzenie, nastąpi proces wyrobu ciasta
  4. Na tym etapie składniki są wymieszane, ciasto rozpoczyna proces rośnięcia
  5. Etap wypieku - w zależności od wyboru programu chleb urośnie większy, mniejszy, przypieczony lub jaśniejszy
  6. Po około 2-3h w zależności od programu wyciągasz pyszny chlebek, różne wielkości, skład, kolor i wygląd.

WYCIĄGANA FOREMKA

Foremkę możesz wyciągnąć po wypieku i umyć. Tak samo do przygotowania ciasta możesz ją wyciągnąć.

Foremka pokryta jest powłoką nieprzywierającą, dlatego czyszczenie jest bardzo łatwe i przyjemne.

KOLOR ZARUMIENIENIA SKÓRKI

  • Wedle gustu możesz ustawić 3 poziomy zarumienienia skórki
  • Mocno, średnio oraz lekko przypieczona.

WIELKOŚĆ BOCHENKA

W zależności od potrzeb masz możliwość ustawienia 2 wielkości chleba 900 g 1150 g oraz 1350 g.

Jest to przydatne w przypadku kiedy masz małą rodzinę lub jesteś singlem i chcesz mieć zawsze świeży chleb, ustawiasz wtedy mniejszy rozmiar i na pewno nic się nie zmarnuje.

Jest to oszczędność czasu, składników i pieniędzy.

W kartonie załączona szczegółowa instrukcja obsługi wraz z przepisami na różnego rodzaju wypieki.

Programy działania:

  1. Podstawowy - do chleba białego lub chlebów mieszanych składających się głównie z mąki pszenicznej lub żytniej
  2. Quick (szybko) - ugniatanie, wyrastanie, pieczenie chleba z sodą spożywczą i proszkiem do pieczenia (gęsty, mały chleb)
  3. Francuski - do chlebów lekkich z drobnej mąki
  4. Bardzo szybki - szybkie ugniatanie, rośnięcie i pieczenie (twardy chleb)
  5. Wieloziarnisty - typ mąki pszenna pełnoziarnista lub żytnia pełnoziarnista, w wyniku czego chleb jest ciężki i zbity
  6. Cake - ciasto, upiec ciasto zgodnie z posiadanym przepisem lub korzystając z kupnych mieszanek
  7. Surowe ciasto - do ciasta drożdżowego na bułki, pizzę albo precle
  8. Pieczenie - dodatkowe pieczenie zbyt lekkiego lub za mało upieczonego chleba
  9. Słodki - chleby z dodatkami (soki owocowe, wiórki kokosowe, czekolada, rodzynki, cukier)
  10. Dżem - do przygotowywania dżemu
  11. Mieszanie - tylko do ugniatania ciasta
  12. Bezglutenowy - do chlebów z mąki bezglutenowej lub mieszanek do pieczenia
  13. Jogurt - do przygotowania jogurtu z mleka krowiego lub sojowego
  14. Custom (niestandardowy) - niestandardowy program umożliwia dostosowania czasu każdego kroku przygotowań do upieczenia chleba.

ELEMENTY URZĄDZENIA

  • Pokrywka urządzenia
  • Okienko - umożliwia sprawdzenie procesu pieczenia
  • 2 szpatułki do ugniatania
  • Forma do pieczenia (wyjmowany pojemnik)
  • Panel kontrolny
  • Obudowa
  • Narzędzie do usuwania szpatułek do ugniatania ciasta
  • Kubek odmierzający
  • Łyżka odmierzająca
  • wentylacja
  • antypoślizgowe nóżki
  • czytelny wyświetlacz LCD

OPÓŹNIENIE PRACY WYPIEKACZA

Funkcja zegara pozwala na opóźnienie pieczenia.

Jak to działa?

Jest 8 rano. Chcesz mieć świeży chleb za 7 godzin i 15 minut, o godzinie 15:15.  Wybierz program 1 i wciśnij opcję zegara, aż na wyświetlaczu pojawi się 7:15, gdyż chcesz, by chleb był gotowy za 7 godzin i 15 minut. Teraz możesz iść załatwiać zwoje sprawy, a chleb sam się zrobi i będzie się utrzymywał w stanie podgrzewania przez godzinę.

Czyż to nie genialne? cały proces zajął ci 5 minut, czyli czas wrzucenia składników do misy.

Dane techniczne

  • Model 5152-5
  • Moc 850
  • Funkcje automatyczne zagniatanie ciasta
    opóźniony start
    regulacja stopnia przyrumienienia
    regulacja wielkości bochenka
  • Marka First Austria
  • Kolor dominujący biały
  • Kod producenta 5152-5
  • Pojemność 1350
  • Szerokość produktu 27
  • Wysokość produktu 32
  • Głębokość produktu 43
  • Waga produktu 7
  • Waga (z opakowaniem) 7.3
  • Materiał obudowy tworzywo sztuczne
  • Liczba programów 14

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło